FINANCES
Economia 04/11/2012

La CAM acusa el seu exdirector general d'haver-se lucrat amb les operacions d'una filial

Segons la querella, Roberto López Abad va usar una societat participada per fer "una transferència de fons no justificada"

Efe
1 min
UNA DIGESTIÓ DIFÍCIL 
 El sanejament de la CAM, amb una ampliació de capital de 2.449 milions, ha esgotat els recursos del Fons de Garantia de Dipòsits, que s'ha fet servir per a aquest tipus d'operacions. Ara els bancs negocien amb el govern de Rajoy una fórmula per refinançar aquest fons, que en principi ha de servir per garantir els comptes corrents de menys de 100.000 euros.

MadridLa Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) ha acusat el seu exdirector general, Roberto López Abad, i a l'exresponsable de projectes immobiliaris, Daniel Gio, d'obtenir "lucre personal" amb cinc operacions realitzades per Valfensal, una de les societats participades per la CAM.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una querella presentada davant l'audència nacional, l'entitat alacantina assegura que es va utilitzar la compravenda de tres hotels i l'adquisició de dues parcel·les a la República Dominicana i Mèxic com a pantalla per a "una transferència de fons no justificada" des de la CAM cap a Valfensal.

Valfensal està participada en un 70% per dos empresaris alacantins i en un 30% per la Tenedora de Inversiones y Participaciones (TI), una filial de la CAM que va ser utilitzada per Roberto López Abad i Daniel Gil com a "zona opaca de gestió al marge dels mecanismes habituals de la CAM".

Així ho sosté la querella signada per l'advocat Carlos Gomez-Jara, designat pel FROB per representar l'entitat alacantina, que ha motivat l'obertura d'una peça separada dins de la investigació que lidera el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez contra els exdirectius de la CAM.

En aquesta peça separada, que ha deixat de ser secreta, s'han practicat registres de les oficines de Valfensal i als domicilis dels seus propietaris a Benidorm i Altea (Alacant).

stats