Caixes d'estalvis
Economia 25/07/2011

La Comissió Europea autoritza la intervenció de la CAM pel Banc d'Espanya

La Comissió Europea (CE) ha donat llum verda a la intervenció de la Caja Mediterráneo (CAM) per part del Banc d'Espanya en considerar que no planteja problemes a la lliure competència.

Efe
1 min

Brussel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } La intervenció, que es va dur a terme divendres passat, inclou una línia de crèdit de 3.000 milions d'euros per dotar a l'entitat de liquiditat i una injecció de 2.800 milions que contribuiran a la seva capitalització a través de la compra d'accions. En la pràctica, l'Estat passarà a controlar entre un 80% i un 85% del capital de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Executiu de la UE recorda que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), dins de com s'emmarca l'operació, va ser establert durant la crisi per recolzar la consolidació del sector bancari espanyol i la reestructuració de les entitats de crèdit.

"La Comissió considera que el paquet de rescat per a la CAM està en línia amb les directrius europees establertes per l'ajudes als bancs per part de l'Estat per tal de fer front a la crisi financera", va indicar la CE en un comunicat.

La CE subratlla que les mesures espanyoles són "limitades en el temps" i que l'Estat s'ha compromès a remetre un pla de reestructuració de l'entitat en els propers sis mesos. "Per tant poden considerar-se un mitjà apropiat per sanejar la seriosa alteració de l'economia espanyola i compatible amb el mercat interior", va afegir.

La CAM és la tercera entitat espanyola intervinguda des que va esclatar la crisi financera, després de Caja Castilla La Mancha al març de 2009 i de Cajasur al maig de l'any passat.

stats