LABORAL
Economia 14/03/2012

CCOO atén 1.000 acomiadaments durant el primer mes d'aplicació de la reforma laboral

De tots aquests casos, 600 corresponen a acomiadaments individuals fets per 'causes objectives' i 400 a expedients de regulació d'ocupació que encara estan en tramitació

Efe
1 min

BarcelonaCCOO de Catalunya ha assegurat avui que, des que va entrar en vigor la reforma laboral –fa aproximadament un mes– han atès 1.000 consultes per acomiadaments realitzats amb les condicions de la nova legislació. A més, el sindicat també ha precisat que d'aquests 1.000 afectats, un 40% els han encarregat presentar una demanda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant una roda de premsa, la secretària d'Assessorament, Mediació i Arbitratge de CCOO a Catalunya, Lluïsa Montes, ha assenyalat que aquestes dades corresponen a la província de Barcelona.

Dels 1.000 casos que CCOO ha atès durant aquest mes, 600 corresponen a acomiadaments individuals fets per "causes objectives" reconegudes en la reforma, com l'absentisme laboral o un descens continuat dels ingressos de l'empresa. D'aquests 600 casos, 400 han optat per portar el seu acomiadament als jutjats i han encarregat a CCOO que els representi.

Quant als 400 casos d'acomiadaments restants, corresponen a expedients de regulació d'ocupació (ERO) que encara estan en tramitació -en període de consultes.

Tot i que la reforma laboral només fa un mes que s'aplica, CCOO de Catalunya ha denunciat que aquestes dades demostren que la nova normativa, que ha motivat la vaga general del pròxim 29 de març, col·lapsarà els jutjats. A més, a parer del sindicat, aquestes dades també revelen que els empresaris estan aprofitant al màxim les facilitats que dóna la reforma per acomiadar.

stats