CCOO reclama al Govern que aclareixi com i quan retornarà als funcionaris les pagues que els deu

El sindicat assegura que no n'hi ha prou amb pagar "el que toca" i demana detalls dels pressupostos de la Generalitat de cara al 2015 

La paga extra que el Govern de la Generalitat ha promès pagar l'any que ve als funcionaris catalans (després de tres anys retallada) no és suficient, segons el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego. "No n'hi ha prou DE dir que es pagarà el que toca; cal concretar com preveu tornar el que deu als treballadors públics", ha afegit.

El responsable de CCOO ha recordat que retornar la paga extra suprimida fa tres anys és recuperar només en part la normalitat i que, en paral·lel, cal compromís per traçar com i quan es podran pagar les pagues que s'han suprimit de manera inèdita a Catalunya els últims anys a la plantilla de funiconaris. "Això no passa enlloc més d'Espanya", ha criticat Gallego.

"Els treballadors públics han estat enganyats pel Govern any rere any i el nivell de credibilitat és baix", ha insistit el líder sindical, que ha reclamat que en comptes de fer anuncis en rodes de premsa, la Generalitat convoqui una reunió de la Mesa de la Funció Pública per assumir compromisos directament amb els treballadors.

Gallego ha recordat que, en paral·lel, el Govern ha de començar a donar pistes dels pressupostos que prepara de cara al 2015. "Els números han de demostrar si es treballa per a la recuperació econòmica o si es confirma que encara estem sota el dogma de l'austeritat", ha dit.

L'escenari d'una pròrroga pressupostària és "el pitjor dels possibles" i ha afegit que el problema nacional de Catalunya, expressat en la manifestació de la Diada, no pot amagar o aparcar la solució dels problemes socials que té ara mateix el país.