Publicitat
Publicitat

Ocupació

Principi d'acord entre Iveco i sindicats per tancar la planta de Barcelona

Iveco-Irisbus ha arribat a un pre-acord amb els sindicats pel tancament de la seva planta a Barcelona. Els 155 contractes afectats tindran la possibilitat de traslladar-se a la planta que Iveco té a Valladolid.

La direcció d’Iveco-Irisbus ha arribat a un principi d’acord amb els sindicats sobre el cessament de l’activitat de la seva planta a Barcelona que comportarà l’extinció de 155 contractes laborals. Els treballadors i treballadores hauran de ratificar el text de l'acord el pròxim divendres 22 de juliol.


La Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya ha valorat positivament els termes de l’acord, encara que ha lamentat la falta d'implicació de les administracions públiques a l'hora de buscar una alternativa industrial per evitar tancar la planta barcelonina.


L’acord dóna l’opció als treballadors i treballadores de la factoria a optar voluntàriament a traslladar-se a la planta que Iveco té a Valladolid i mantenir així el seu contracte de treball amb les mateixes condicions salarials i d’antiguitat. La companyia es compromet a oferir una ajuda econòmica per facilitar el trasllat i la cerca d’un nou domicili a aquells treballadors que estiguin disposats a traslladar-se a partir de l’1 de setembre.


L’acord també inclou prejubilacions per a les persones que tinguin entre 51 i 57 anys fins que compleixin els 62 anys i n'assegura una quantitat mínima inicial de 1.500 euros.


Pel que fa a la resta de treballadors que no s’acullin a cap de les dues opcions anteriors, s’han pactat baixes incentivades, amb una indemnització equivalent a 60 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT