Publicitat
Publicitat

CCOO amenaça el govern central amb una vaga general si no convoca un referèndum

El secretari general del sindicat, Ignacio Fernández Toxo, diu a Catalunya Informació que cal sotmetre a l'opinió dels ciutadans el paquet d'ajustos presentats per l'executiu central

El secretari general del sindicat, Ignacio Fernández Toxo, ha dit aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Informació que no descarta convocar una vaga general si el govern espanyol no convoca una referèndum per sotmetre a l'aprovació dels ciutadans el paquet de mesures i ajustos anunciats aquesta setmana.

Toxo ha destacat que aquestes mesures "ni trauran Espanya de la crisi ni generaran les condicions per crear ocupació, al contrari, empobriran la majoria de la població". Segons ha explicat, el desànim general que hi ha entre els ciutadans en aquests moments "desembocarà en un 'fins aquí hem arribat'", ha dit, i per això ha anunciat que hi haurà mobilitzacions al llarg de juliol i agost. A partir del setembre, el sindicat vol pressionar el govern espanyol perquè convoqui un referèndum per preguntar als ciutadans sobre les retallades. "És una manera vàlida d'expressar l'opinió dels ciutadans", ha dit Toxo, i ha amenaçat amb una vaga general si no ho fa. "La gent ja està patint molt seriosament les conseqüències de les retallades en la seva vida i en els seus salaris".

Pel que fa a la publicació, ahir, al BOE del paquet de mesures, Toxo ha criticat "l'ocultisme amb què el govern espanyol ha tractat tot aquest procediment", i ha afegit que està convençut que "havien informat els mercats, però han tractat d'ocultar a la ciutadania l'abast de les mesures". En aquesta línia, Toxo ha dit que l'executiu de Rajoy "està donant una resposta satisfactòria a les demandes de les elits, governa al dictat dels mercats i les grans empreses i lesiona els drets de la immensa majoria de la població".

Més continguts de