Economia 25/01/2011

CCOO demana el cessament de dos directius de Renfe pel caos de Rodalies

1 min

BarcelonaCCOO ha demanat avui el cessament "immediat" dels directors generals de Viatgers i de Recursos de Renfe per considerar-los responsables màxims dels problemes de mobilitat que es registren des d'ahir a la xarxa de Rodalies com a conseqüència d'una protesta del col·lectiu de maquinistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els usuaris de Renfe es van trobar ahir a la tarda amb retards de fins a 60 minuts en la circulació de trens per tota la xarxa de Rodalies de Barcelona, alteracions que també s'estan registrant avui, a causa d'un conflicte per l'horari laboral dels maquinistes.

En un comunicat, la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO critica també l'actuació del sindicat majoritari, SEMAF, i l'insta a "paralitzar" les accions de protesta i a convocar legalment una aturada "perquè tots sapiguem quines són les causes del conflicte".

"Les vagues encobertes o a reglament són pròpies de sindicats corporatius i insolidaris que busquen l'impacte en els usuaris dels serveis per aconseguir els seus objectius", apunta CCOO.

Davant la situació creada, aquest sindicat, oposat als acords als quals van arribar SEMAF i la UGT amb la direcció de Renfe sobre condicions laborals, ha demanat a més la intervenció urgent del departament de Política Territorial de la Generalitat com a titular del servei de Rodalies de Catalunya.

stats