Economia 30/11/2011

Els sindicats alerten que les mesures sobre la funció pública del Govern atien "el foc de la revolta"

Els representants dels treballadors públics titllen el pla de la Generalitat d'"agressió sense precedents" i no veuen "voluntat negociadora" en el Govern

Ara
1 min

BarcelonaEl sindicat Comissions Obreres de Catalunya ha titllat d'"agressió sense precedents" les mesures que els ha presentat aquest dimecres el Govern en la mesa de negociació de la funció pública i que inclou la no-convocatòria d'oposicions per al 2012 i l'acomiadament de personal interí, a més d'una reducció dels complements i les pagues extres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sindicat Metges de Catalunya considera que el nou paquet de mesures d'austeritat suposa "una mutilació dels drets socials i econòmics" i avisa que "encendran el foc de la revolta".

En un comunicat, el sindicat considera que les mesures anunciades per la Generalitat suposen un expedient de regulació d'ocupació encobert "inassumible" per al col·lectiu mèdic.

CCOO ha considerat en un comunicat que les mesures fan retrocedir les condicions laborals, salarials i socials dels treballadors públics "30 anys enrere". A més el sindicat ha lamentat que els plantejaments són "un atac a la negociació col·lectiva", perquè "pretenen abolir acords presos en la mesa de negociació en els darrers anys".

Xavier Casas, responsable del sector Generalitat de la UGT, considera que el Govern "no té realment una voluntat negociadora" i que les mesures presentades no s'han quantificat en cap moment. "S'està creuant la línia vermella", assegura, i recorda que els funcionaris de la Generalitat han perdut un 23% de poder adquisitiu en els darrers deu anys. El sindicat, com CCOO, seguirà negociant, amb propostes concretes, però no veu la mateixa voluntat per part del Govern, "molt pendent, també del que pugui fer el nou govern espanyol", segons Casas.

stats