Economia 19/10/2012

La vaga general del 14-N a Espanya ja és oficial

CCOO i UGT han ratificat oficialment la convocatòria de l'aturada general pel 14-N

Ara
1 min

MadridLa vaga general ja és un fet. El consell confederal de CCOO i el comitè confederal de la UGT han confirmat la convocatòria de l'aturada arreu de l'Espanya pel proper 14 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu de CCOO a l'Estat, Fernando Lezcano, ha avançat a mig matí d'aquest divendres que el consell confederal de CCOO votaria favorablement a la proposta i, passades les 14 hores, el comitè confederal de la UGT també s'ha decidit per secundar l'aturada.

En declaracions als mitjans, el secretari de comunicació del sindicat, Fernando Lezcano, ha subratllat que el 14-N, se celebrarà la "primera vaga ibèrica de la història", ja que la convocatòria espanyola coincidirà amb l'atur general anunciat pel sindicat majoritari portuguès, la confederació general de treballadors de Portugal (CGTP).

Lezcano ha afegit que la vaga té "àmplies possibilitats" d'expandir-se a altres països europeus, "especialment del sud i més particularment en el cas de Grècia", ha precisat. De moment s'hi han afegit Malta i Xipre, mentre França i Itàlia estudien mobilitzacions.

Els sindicats també han denunciat que "les polítiques de retallades són les responsables de l'asfíxia econòmica i el desmantellament del model social" i han reclamat que "és necessari un referèndum perquè els ciutadans opinin sobre les polítiques aplicades".

Vuit mesos després de l'última vaga general a l'Estat, el passat 29 de març, CCOO i UGT tornen a proposar una aturada de l'economia pel proper 14 de novembre. Per primer cop, un govern de l'Estat s'enfronta a dues vagues generals en un any en contra de les seves polítiques. En aquesta ocasió, l'aturada coincidirà amb la campanya de les eleccions al Parlament català.

stats