Economia 17/12/2012

CCOO demana al govern espanyol que utilitzi el fons de reserva de les pensions

Els sindicats es manifesten a Barcelona en contra de la retallada en les pensions

Vicenç Moliné
1 min
Inici de la protesta, a la plaça Urquinaona / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha demanat avui al govern espanyol que, abans de retallar les pensions, recorri al fons de reserva de la Seguretat Social per evitar el que ha considerat un atac econòmic, democràtic i social. Segons Gallego "tenim un fons de reserva prou potent per aguantar la crisi", i ha assenyalat que ja es tornarà a omplir quan passi la crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El líder de CCOO ha fet aquestes declaracions abans d'iniciar la manifestació convocada conjuntament amb UGT i USOC i que ha aplegat a plaça Urquinaona unes 500 persones, que posteriorment s'han desplaçat fins al Pla de Palau sota el lema "Defensem les pensions. No Callem".

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, per la seva banda, ha assenyalat que la decisió de no revaloritzar les pensions en línia amb la inflació "afecta les persones més vulnerables, a les que més els costa arribar a finals de mes".

Álvarez, a més, ha assenyalat que el govern espanyol "enganya" i "menteix", i ha avisat que la intenció de l'executiu és "avançar cap a una privatització de les pensions", a partir d'un model que "ha fracassat en tots els països on s'ha intentat".

Gallego, des de CCOO, també ha insistit en la il·legalitat de la decisió, que "incompleix la llei que obliga a revaloritzar les pensions" i contradiu el que el govern "sempre havia promès". En aquest sentit, confia que la Defensora del Poble recorri davant el Tribunal Constitucional la decisió de l'executiu de Rajoy, però ha avisat que si no ho fa, demanaran als partits polítics que ho facin.

stats