Economia 25/04/2013

CCOO reclama un canvi en les polítiques econòmiques per generar ocupació

El secretari general del sindicat, Ignacio Fernández Toxo, culpa les dues reformes laborals d'accelerar la destrucció d'ocupació en el sector privat.

Efe
1 min
Ignacio Fernández Toxo, durant el passat Congrés de CCOO a Barcelona / ACN

MadridCCOO adverteix que fins que no hi hagi un canvi en les polítiques econòmiques no es generaran llocs de feina. El secretari general Ignacio Fernández Toxo assegura que les dues reformes laborals acceleren la destrucció d'ocupació en el sector privat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari, en una assemblea de delegats sindicals a Tarragona, ha demanat "un gran acord nacional sobre l'ocupació".

El sindicat recorda que des del tercer trimestre del 2011 es viu un empitjorament alarmant del mercat laboral. Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) fetes públiques avui, ja hi ha més de sis milions d'aturats a tot l'Estat, que significa una taxa d'atur del 27,16% de la població activa.

Per CCOO, les decisions que es prenen en matèria econòmica empitjoren les condicions de vida de tota la ciutadania, en comptes de millorar-les, per això Totxo declara que és el moment de redissenyar xarxes de protecció social "perquè l'Esta no pot permetre que la població passi del llindar de la pobresa a una misèria insuportable".

El sindicat reclama que es torni al model social europeu per reequilibrar els poders i reforçar la democràcia, i afegeix que mitjançant aquest model es podrà sortir de la crisi. Toxo adverteix que si no es troben alternatives en una taula de diàleg creixeran les confrontacions al carrer.

stats