Economia 16/08/2012

CCOO recull 40.000 signatures a Catalunya per impulsar una ILP per la dació en pagament

La proposta pretén evitar els desnonaments i en total s'han aconseguit 120.000 suports a tot l'Estat

Acn
1 min
Els líders de CCOO i UGT, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, a la capçalera de la manifestació contra la reforma laboral de Barcelona.

BarcelonaEl sindicat CCOO està impulsant, juntament amb altres entitats, una iniciativa legislativa popular (ILP) per la dació en pagament i l'impuls del lloguer social per tal d'evitar els desnonaments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la iniciativa és regular la llei de la dació en pagament com a fórmula preferent per extingir el deute hipotecari en el cas de l'habitatge habitual. A tot Catalunya, CCOO ha recollit 40.000 signatures des del maig passat i un total de 120.000 a tot l'Estat.

Totes les firmes s'han lliurat a les oficines provincials del cens electoral. El sindicat preveu arribar a les 300.000 a finals d'octubre i, juntament amb les altres entitats, superar el milió, el doble de les necessàries per poder impulsar la ILP.

CCOO estima que, durant aquest 2012, s'arribarà a les 200.000 execucions hipotecàries a l'estat espanyol. En una nota de premsa, el sindicat ha reflexionat que "aquesta dada dóna idea de la urgència que hi ha de paralitzar els desnonaments, establir mecanismes per resoldre el deute hipotecari, que està portant milers de famílies a l'exclusió social i residencial, i garantir el dret a l'habitatge mitjançant el lloguer social".

stats