Economia 16/05/2012

La CE avisa els grecs que amb el seu vot decidiran si segueixen a l'euro

José Manuel Durao Barroso alerta que "qualsevol alternativa" seria més dolorosa

Efe
1 min

Brussel·les"Els problemes són reals. Per això els compromisos de Grècia i els països de l'euro s'han de mantenir, no perquè la UE ho vulgui, sinó perquè no hi ha alternativa menys dolorosa i difícil", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Barroso ha parlat de la importància que els electors "prenguin una decisió totalment informats de les conseqüències" del seu vot.

"La decisió última de seguir a l'eurozona ha de ser de Grècia", va declarar el polític portuguès, qui va deixar clar que el desig de Brussel·les és que el país romangui en l'euro.

No obstant això, ha deixat clar que no hi haurà flexibilitat a l'hora d'aplicar els acords entre el govern d'Atenes i els seus socis de la moneda única pel que fa a les condicions imposades a canvi del rescat.

"Els acords segellats han de ser respectats. És important per a la credibilitat de Grècia i de la zona de l'euro complir amb el programa", ha assenyalat.

Barroso ha insistit que "no és possible" modificar aquestes condicions i que és important que els grecs ho sàpiguen.

Paral·lelament, ha assegurat que la CE està oberta a treballar amb les autoritats gregues en mesures per impulsar el creixement de la seva economia.

stats