EMPRESES
Economia 29/11/2010

Díaz Ferrán entra en concurs de creditors i perd el control del seu patrimoni

El jutge considera que els béns del president de la CEOE no són suficients per respondre dels deutes adquirits

Efe
1 min

MadridEl Jutjat Mercantil número 5 de Madrid ha declarat en concurs de creditors a l'encara president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, que perd així el control del seu patrimoni, en mans ara de les decisions que prenguin els administradors concursals per tal que l'empresari faci front als deutes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El jutge ha acceptat així la petició de l'empresa de viatges Olympia Mediterráneo que es decretés en fallida l'empresari, després de comprovar que amb l'embargament dels seus béns no n'hi haurà prou per satisfer els deutes adquirits amb creditors quan era propietari de Viajes Marsans.

Precisament Viajes Marsans i l'aerolínia Air Comet són dues de les societats que havien estat propietat de Díaz Ferran i que han estat declarades en concurs de creditors. L'empresari de la CEOE es va desprendre d'ambdues empreses quan ell i el seu soci Gonzalo Pascual -també pendent de ser declarat insolvent- les van vendre juntament amb altres societats a Possibilitumm.

En tractar-se d'un concurs de creditors necessari -declarat pel jutge- i no voluntari, el president de la patronal espanyola pot impugnar a l'Audiència Provincial de Madrid, tot i que no podrà parar el procediment d'insolvència.

stats