EMPRESARIS
Economia 14/12/2010

Rosell es guanya el suport de la patronal madrilenya per presidir la CEOE

El CEIM pacta amb Rosell un "acord de governabilitat" per a la patronal i crida a la unitat als altres dos candidats

Redacció
2 min

MadridLa patronal madrilenya (CEIM) ha confirmat avui el seu suport a la candidatura de Joan Rosell per presidir la CEOE després d'una reunió entre el candidat català i el president dels empresaris de Madrid, Arturo Fernández, en què han pactat "un acord de governabilitat" per a la organització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fernández s'ha decantat per Rosell tot i haver mantingut contactes amb els altres dos aspirants a la presidència: el líder dels empresaris andalusos, Santiago Herrero, i el president de la nova patronal tecnològica Ametic, Jesús Banegas.

La junta de la CEIM celebrada ahir va resoldre no presentar cap candidat propi a les eleccions de la patronal espanyola del proper 21 de desembre, i va acordar trobades amb els tres candidats per tal de decidir amb qui s'alinearia.

El suport de la patronal madrilenya dóna una important empenta a Rosell ja que CEIM és la patronal territorial amb més pes en les eleccions juntament amb la catalana Foment del Treball, cadascuna amb 45 vots. Només Cepyme supera en vots aquestes organitzacions, ja que en té 83.

La candidatura de Rosell suma així un nou aliat, el mateix dia que la patronal de fabricants d'automòbils Anfac també ha fet públic el seu suport a l'empresari català. Amb aquests, ja són gairebé una vintena les organitzacions de la CEOE que s'han mostrat favorables al candidat català.

En una nota de premsa, la CEIM ha aprofitat per apel·lar un cop més a la unitat i ha convidat als altres dos candidats a la presidència a contribuir de manera decidida a aquest "esforç compartit".

L'acord al qual han arribat Fernández i Rosell s'explicitaria el pròxim 28 de desembre i la patronal madrilenya justifica que aquesta unitat és clau per facilitar la sortida de la crisi econòmica.

stats