Economia 13/09/2013

La CEOE creu que no es crearà ocupació fins a la segona meitat del 2014

La patronal espanyola calcula que el PIB creixerà un 0,8% l'any que ve i tancarà encara amb una davallada de l'1,2% el 2013

Efe
1 min

MadridLa patronal CEOE alerta que no es crearà ocupació fins a la segona meitat de 2014, quan l'atur es reduirà per sota dels sis milions de persones, tot i que estima una millora de l'economia aquest any, encara en recessió, i un creixement del PIB del 0,8% per al 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les previsions econòmiques presentades pel secretari general de la CEOE, José María Lacasa, milloren les previsions per aquest any en tres dècimes i calculen una caiguda del PIB de l'1,2%.

La recuperació prevista per al 2014 "serà modesta" i manté la seva estimació que el PIB creixi el 0,8%.

No obstant, la patronal adverteix de l'elevat atur per a aquest any i manté una previsió de taxa d'atur del 26,4% que baixaria al 25,8% el 2014 .

Lacasa ha explicat que la patronal és "moderadament optimista" perquè detecta que l'economia "ha tocat fons" i que les perspectives per als propers trimestres portaran a taxes de creixement positives que, encara que no seran generalitzades per a tots els sectors, " sens dubte són una bona notícia".

Segons l'informe de la CEOE, el PIB podria estabilitzar i fins i tot créixer unes dècimes en la segona part de l'any.

La demanda interna continuarà tenint una aportació negativa al PIB a l'entorn del 3,3% i la inversió de béns d'equip l'únic component que no decreixerà.

Destaca la fortalesa del sector exterior i la seva contribució positiva al PIB, encara que amb una magnitud no tan elevada com fa uns mesos, malgrat que les exportacions han crescut de forma molt positiva i seguiran sent "suport per a la recuperació".

stats