SINDICATS
Economia 15/01/2011

CGT convoca una aturada general el 27 de gener contra la reforma de les pensions

El sindicat admet que "res no ha canviat des de la vaga general del 29 de setembre passat"

Efe
1 min

BarcelonaEl sindicat CGT, amb altres organitzacions com CNT i Solidaritat Obrera, ha convocat per al dia 27 de gener que ve una aturada general circumscrita a Catalunya en contra de la reforma de les pensions, segons que ha explicat avui a Efe el secretari general de CGT Catalunya, Bruno Valtueña.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La convocatòria es farà durant dijous de l'última setmana de gener, coincidint amb una altra vaga convocada al País Vasc, Navarra i Galícia, i perquè és la vigília del dia que s'inicia al parlament el debat sobre la proposta de reforma del Pacte de Toledo.

Per a Valtueña, "s'està forjant un pacte social molt ampli entre govern, sindicats majoritaris i empresariat que devaluarà la democràcia formal, perquè s'incideix en punts que no es trobaven en cap programa de cap partit polític".

Segons la seva opinió, els treballadors han de secundar aquesta vaga perquè "res no ha canviat des de la vaga general del 29 de setembre passat, s'estan retallant les pensions, s'allarga la vida laboral i es perden les pensions assistencials, potenciant els plans privats de pensions perquè la banca i les entitats financeres es lucrin més".

Està previst que la jornada de vaga general acabi amb una manifestació pels carrers del centre de Barcelona.

stats