Economia 05/03/2012

La CMT decidirà provisionalment sobre l'abaratiment de tarifes a mòbils

L'organisme respon així a la resolució de la Comissió Europea que instava Espanya a no endarrerir més la decisió

Efe
2 min

MadridLa Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) ha anunciat aquest dilluns que a partir del 16 d'abril s'emetrà "una decisió cautelar" sobre el descens esglaonat de preus de terminació de trucada de la telefonia mòbil.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CMT ha respost així a la seva pàgina d'internet a la resolució de la Comissió Europea (CE), que ha instat avui a Espanya a no endarrerir més l'abaratiment de les tarifes de mòbils després de suspendre els plans la CMT, en què es posposava fins a finals de 2013 el termini per reduir els preus.

La CMT també ha indicat que des de mitjans d'abril que ve estarà en disposició d'establir els terminis per complir amb les recomanacions europees.

A més, ha explicat que a la resta d'Europa només dos països, França i Bèlgica, podrien complir amb les propostes de reducció de preus de terminació de trucada en la data prevista per la recomanació de la Comissió Europea, en concloure 2012.

La CMT ha aclarit que "de fet, prop d'una vintena de països ni tan sols han comunicat el seu projecte de mesura, el que fa difícil que puguin complir amb la recomanació".

A més, ha precisat que, respecte a la recomanació per a la reducció de preus de la terminació de trucades a fixos, "la immensa majoria dels reguladors no han presentat encara les seves propostes", de manera que a final de 2012 "previsiblement molt pocs reguladors" tindran aquestes tarifes conformes a la recomanació.

La CMT ha recordat que la decisió adoptada avui per la Comissió Europea encara haurà de ser consultada per l'organisme que agrupa els reguladors de telecomunicacions europeus-BEREC, per les sigles en anglès (Body of European Regulators for Electronic Communications).

Després d'aquest pas, ha explicat la CMT, "la Comissió només podria recomanar (mai obligar) la retirada o modificació de la nostra mesura".

stats