ENERGIA
Economia 09/03/2012

La CNE vol pujar un 7% el preu de la llum per reduir el dèficit de tarifa

L'organisme també proposa al govern un impost que gravi el gas i els carburants per finançar les energies renovables

Agències
1 min
El dèficit de tarifa ja supera els 22.000 milions d'euros

BarcelonaEl consell d'administració de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) ha proposat augmentar un 7% el preu de la llum per reduir el dèficit de la tarifa a finals del 2014, que ja supera els 22.000 milions d'euros. Segons avança 'elmundo.es', es tracta d'un informe no vinculant que la CNE ha presentat al govern espanyol amb un conjunt de mesures per reduir el dèficit elèctric.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla de xoc preveu reduir dràsticament aquest dèficit en la tarifa d'aquest 2012 i això es podria traduir en un augment del 7,5% del cost de la llum. Una altra mesura que proposa en el seu informe és augmentar set cèntims la gasolina per finançar les energies renovables. En aquest cas, es recaptarien uns 2.000 milions d'euros.

D'altra banda, d'acord amb les propostes de la CNE, s'eliminarien progressivament les ajudes al carbó i les subvencions a les centrals termosolar. També es proposa una important reducció de les despeses de distribució i transport de l'electricitat i que el cost de generar electricitat a les illes es tregui del rebut i estigui sufragat pels Pressupostos Generals de l'Estat.

La CNE adverteix que si no es prenen aquestes mesures, els peatges d'accés augmentarien un 35,5%, de manera que aquest any s'hauria d'apujar un 17% el preu de la llum per aconseguir complir el dèficit a finals del 2014.

stats