Naturhouse debutarà a borsa el 24 d'abril valorada entre 288 i 360 milions

Repartirà un mínim del 80% dels beneficis com dividends per als accionistes

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha aprovat aquest dijous el fulletó informatiu de venda i admissió a cotització de les accions de Naturhouse, segons ha informat aquest dijous la companyia que presideix Félix Revuelta. Com va avançar l'ARA, la companyia col·locarà un 25% del seus capital (ampliable al 27,5%) només entre inversors qualificats. El debut als mercats serà el 24 d'abril i la valoració inicial de la companyia oscil·la entre els 288 i 360 milions.

Segons els fulletó aprovat per la CNMV, la companyia, d'acord amb les entitats coordinadores globals, que són els bancs Santander i Société Générales, ha establer una banda de preus indicatiu i no vinculant per les accions d'entre 4,80 i 6 euros per acció, amb el que el 25% que surt a borsa està valorat entre 72 i 90 milions. El preu definitiu es fixarà el 22 d'abril.

Els ingressos obtinguts per la venda de les accions aniran a parar íntegrament a l'accionista únic, que és la societat Kiluva de la família Revuelta, que manté un deute de 903.000 euros amb Naturhouse, que s'amortitzarà amb càrrec als fons obtinguts en la col·locació a borsa.

El grup Naturhouse va arribar a les 2004 botigues en 127 països al tancament del primer trimestre d'aquest any, i té previst obrir 240 establiments entre 2015 i 2016. la companyia, sense deute net i que no preveu inversions rellevants per créixer, s'ha marcat com objectiu repartir un mínim del 80% del benefici en dividends als accionistes.

L'any 2014 va tancar amb uns ingressos de 95,7 milions d'euros (el 6,6% més) i un resultat operatiu (ebitda) de 33,7 milions, el 31,5% més. El benefici net consolidat va ser de 22,5 milions d'euros, el 38,1% més que el 2013.

El president de Natruhouse i del gruop Kiluva (que ara en té el 100% del capital), Félix Revuelta, considera la sortida a borsa un pas endavant de professionalització i transparència de la companyia. De fet, per adaptar l'empresa a les recomanacions de la CNMV en matèria de govern corporatiu Naturhouse s'ha dotat d'un consell d'administració de vuit membres, dels que quatre són independents: l'exministra Isabel Tocino, l'exconseller delegat de CaixaBank Juan María Nin, l'exconseller delegat d'Inditex José María Castellano, i el professor de l'IESE Pedro Nueno.