Fusions
Economia 26/03/2012

La CNMV suspèn la cotització de CaixaBank i Banca Cívica a l'espera de la fusió

Els consells d'administració de les dues entitats es reuneixen per separat aquesta tarda de cara a tancar l'acord

Efe
1 min

BarcelonaLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la negociació borsària de Banca Cívica i CaixaBank per evitar que la recta final en el procès de fusió distorsioni les cotitazcions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Banca Cívica i CaixaBank han convocat avui els seus respectius consells d'administració, a les cinc i a dos quarts de sis de la tarda respectivament, per aprovar formalment el procés de fusió, segons els termes que han estat negociant durant el cap de setmana després del preacord al que van arribar divendres.

CaixaBank es convertirà en absorbir Banca Cívica en el primer grup bancari a Espanya per volum d'actius, amb més de 340.000 milions d'euros, per davant del BBVA després de la recent compra de la catalana Unnim.

Segons que informa avui Cinco Dias, el grup que presideix Isidre Faine no té previst demanar ajudes per fer l'operació, que aprofitarà per realitzar alguns ajustos sobre xarxa d'oficines i personal. Així, CaixaBank té previst eliminar uns 3.400 llocs de treball i tancar unes 1.000 oficines, un ajust del 10 i del 15 per cent, respectivament.

Aquesta operació suposa un nou pas en la nova ronda de consolidació bancària que pretén emprendre el Govern, i que ha intentat impulsar amb un enduriment del sanejament immobiliari a través de la reforma financera aprovada fa unes quantes setmanes.

La reforma va suposar un dur impacte per a Banca Cívica, que s'ha revelat incapaç d'assumir en solitari els més de 2.000 milions que ha de destinar a sanejaments i capital.

Durant el cap de setmana han arribat a un acord sobre el canvi. Segons la premsa financera, CaixaBank pagarà els accionistes de Banca Cívica menys dels 2,2 euros per acció als quals cotitzava en l'actualitat.

stats