La CNMV va pagar indegudament més de 300.000 euros a directius l'any 2013

El Tribunal de Comptes també veu irregularitats en la compra de la seu

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va abonar el 2013 a l'alta direcció de manera indeguda 311.367 euros, dels quals 92.767 van correspondre a complements d'antiguitat i 218.600 al compliment d'objectius que no havien especificat amb anterioritat, segons el Tribunal de Comptes.

En un informe sobre la gestió econòmica financera del supervisor borsari durant l'exercici 2013, el Tribunal de Comptes indica que en aquest període la CNMV va tenir un nombre de directius superior al permès.

També objecta la compra de l'actual seu de la CNMV, que va ser adquirida el 2011 per un import de 70 milions d'euros. El Tribunal de Comptes assenyala que no van quedar degudament acreditades en l'expedient les raons invocades per justificar l'adjudicació directa de l'adquisició.

Així mateix, destaca que la decisió de comprar l'immoble es va produir quan quedaven quatre anys per al venciment d'un contracte d'arrendament de les oficines que fins llavors constituïen la seva seu, de manera que l'incompliment d'aquest contracte ha costat al supervisor borsari 2,6 milions d'euros en concepte d'indemnització. No obstant això, el Tribunal de Comptes assenyala que els comptes anuals de la CNMV reflecteixen la imatge fidel de la seva situació financera i patrimonial.