Economia 23/07/2012

La CNMV prohibeix les operacions a curt fins al 23 d'octubre

L'agost de l'any passat es va adoptar una mesura semblant davant la volatilitat extrema que van viure els mercats europeus

Efe
1 min

MadridLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit les operacions a curt "de forma cautelar i amb efectes immediats" a la borsa i la resta de mercats secundaris espanyols. La prohibició, segons ha informat la CNMV, serà vigent fins al 23 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el supervisor borsari espanyol indica que ha adoptat la decisió alhora que el seu homòleg italià per la situació d'"extrema volatilitat que viuen els mercats europeus, que podria afectar-ne el funcionament i l'activitat financera".

La CNMV ja va prohibir les operacions a curt entre agost del 2011 i el passat febrer, de manera coordinada amb els supervisors francesos, italians i belgues.

Les operacions a curt són la pràctica de vendre una acció o un producte financer abans fins i tot d'haver-los comprat i especulant amb la possibilitat que, en el moment de comprar-los estiguin a un preu inferior del que han estat venuts.

stats