Economia 25/05/2012

Bankia inicia la reunió del consell que ha de demanar ajuts de 15.000 milions

El banc concretarà aquesta tarda el pla de recapitalització que demà dissabte presentarà als analistes. La CNMV manté suspesa la cotització enmig d'una gran expectació

Efe
2 min
Un anunci de Bankia a Madrid / REUTERS

MadridA les 16.30 hores ha començat la reunió del consell d'administració de Bankia que ha d'aprovar el pla de futur que inclou la intenció de demanar uns ajuts de 15.000 milions d'euros. Un cop acabada la reunió, la direcció de l'entitat enviarà un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb el programa aprovat. Demà al matí el banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri presentarà als analistes els termes del pla de futur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CNMV ha suspès aquest matí la cotització de les accions de Bankia a borsa. L'organisme veu riscos en la negociació del valor d'aquest divendres i per això n'ha suspès la cotització de manera cautelar i immediata.

Les fonts consultades han explicat que l'entitat aprofitarà la disposició del govern espanyol perquè l'Estat aporti el diner que sigui necessari per cobrir el seu risc immobiliari i el restant de la seva cartera creditícia. L'ajuda pública demanada per Bankia servirà per complir les noves exigències de sanejament imposades pel govern espanyol, per cobrir les necessitats de capital detectades per l'auditoria Deloitte i per poder afrontar problemes futurs de cartera. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar dimecres la disposició del govern espanyol a aportar tota l'ajuda que fos necessària.

Aquest dijous les accions de Bankia a borsa van caure un 7,4% pel risc que després de la reunió del consell d'administració aflorin fortes pèrdues i que sigui necessària una macroampliació de capital que dilueixi la participació dels actuals accionistes.

El valor de les accions de Bankia ha caigut dràsticament els últims dies, des que es va anunciar la intervenció de l'Estat i la sortida de Rodrigo Rato de la presidència del banc. Des que va sortir als parquets, el juliol passat, ha perdut més d'un 56% del seu valor.

D'altra banda, al marge de l'expectació per la reunió del banc, l'agència Standard & Poor's podria rebaixar en les pròximes hores d'aquest divendres la qualificació de la banca espanyola.

stats