Economia 11/11/2011

La comissió europea plantejarà a final de mes diverses opcions pels eurobons

El portaveu d'Assumptes Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea alerta l'Estat espanyol que "un altre punt serà la reforma econòmica per afrontar el 20% d'atur, perquè hi ha riscos importants"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu d'Assumptes Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha assenyalat que la Comissió plantejarà a final de mes diverses opcions per constituir un mercat d'eurobons que doni estabilitat a l'euro, davant la negativa d'Alemanya. D'entrada, es canviarà el nom als eurobons per "bons d'estabilitat europeus", i es posaran sobre la taula a Brussel·les diverses alternatives per aquest producte, que podria donar equilibri als mercats de deute dels països membres de l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Altafaj ha advertit que l'Estat espanyol tindrà, segons les noves previsions de la UE, "un 6,6% de dèficit" i ha afegit que "hauria de corregir aquestes 6 desenes". El portaveu ha alertat també que "un altre punt serà la reforma econòmica que es faci per afrontar el problema del 20% d'atur, perquè per sobre d'aquests índexs hi ha riscos importants", i ha afegit que en un futur proper els índexs d'atur poden portar als països a ser sancionats per la UE".

"Es presentarà un full de ruta amb opcions, amb diverses anàlisis econòmiques i jurídiques, ja que algunes de les alternatives podrien suposar una reforma dels tractats d'adhesió, i es "col·lectivitzaria el risc", ha assegurat Altafaj. Segons el portaveu econòmic de la Comissió, "Alemanya no s'oposa als eurobons, només que ho veu com un procés final de polítiques europees més bolcades a la integració econòmica".

stats