Economia 20/03/2013

L'Estat fixarà en un màxim del 0,2% l'impost sobre els dipòsits bancaris

El situarà per sobre del 0% després d'impedir que ho fessin les autonomies. El pagaran les entitats financeres

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha volgut deixar ben clar aquest dimecres al Congrés que l'impost sobre els dipòsits bancaris el pagaren les entitats financeres i no els ciutadans, és a dir que no tindrà res a veure amb el possible tribut que s'aplicarà a Xipre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En resposta a una interpel·lació al ple de la cambra baixa, Montoro ha insistit que l'impost no té un "afany" recaptador sinó que vol "posar ordre" -evitant que hi hagi impostos diferents a cada comunitat- i pretén compensar a les tres autonomies –Extremadura, Canàries i Andalusia– que l'havien aprovat abans que l'Estat el fixés en el 0% per tal que quedés anulat perquè els tributs estatals tenen prevalença sobre els autonòmics i altres comunitats autònomes, com Catalunya, no poguessin aprovar-lo.

El ministre va explicar dimarts al Senat que el tipus serà "no gaire superior a 0%". Fonts d'Hisenda han aclarit aquest dimecres que serà del 0,1% o com a màxim del 0,2% sobre els dipòsits. Tot i que teòricament els bancs pagaran aquest impost, existeix el risc que el repercuteixen als seus clients en forma de comissions.

stats