L'Estat fixarà en un màxim del 0,2% l'impost sobre els dipòsits bancaris

El situarà per sobre del 0% després d'impedir que ho fessin les autonomies. El pagaran les entitats financeres

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha volgut deixar ben clar aquest dimecres al Congrés que l'impost sobre els dipòsits bancaris el pagaren les entitats financeres i no els ciutadans, és a dir que no tindrà res a veure amb el possible tribut que s'aplicarà a Xipre.

En resposta a una interpel·lació al ple de la cambra baixa, Montoro ha insistit que l'impost no té un "afany" recaptador sinó que vol "posar ordre" -evitant que hi hagi impostos diferents a cada comunitat- i pretén compensar a les tres autonomies –Extremadura, Canàries i Andalusia– que l'havien aprovat abans que l'Estat el fixés en el 0% per tal que quedés anulat perquè els tributs estatals tenen prevalença sobre els autonòmics i altres comunitats autònomes, com Catalunya, no poguessin aprovar-lo.

El ministre va explicar dimarts al Senat que el tipus serà "no gaire superior a 0%". Fonts d'Hisenda han aclarit aquest dimecres que serà del 0,1% o com a màxim del 0,2% sobre els dipòsits. Tot i que teòricament els bancs pagaran aquest impost, existeix el risc que el repercuteixen als seus clients en forma de comissions.