Economia 27/11/2012

Les entitats que cedeixin actius al 'banc dolent' podran mantenir la seva gestió un any

La societat entrarà en funcionament l'1 de desembre i disposarà de 89.000 habitatges d'inici

Efe
2 min

MadridEl director general del FROB, Antonio Carrascosa, ha dit aquest dimarts que les entitats que transfereixin actius tòxics a l'anomenat 'banc dolent', a la Sareb −que de moment seran les nacionalitzades−, en podran mantenir la gestió durant "un any prorrogable".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En unes jornades sobre actius tòxics i la Sareb, organitzades pel Col·legi d'Arquitectes de Madrid, Carrascosa ha aclarit que, tot i això, la presa de decisions "importants" estarà en mans de la Sareb, del seu departament de gestió de préstecs.

Pel director general, el banc dolent tindrà repercussió en el mercat immobiliari espanyol pel que fa als preus de l'habitatge, però no serà una repercussió "gaire significativa", si més no, directament.

Carrascosa no ha volgut entrar en gaires detalls sobre la transferència dels actius tòxics del primer grup d'entitats al 'banc dolent', que entrarà en funcionament l'1 de desembre, ja que, segons ha explicat, el Banc d'Espanya i el FROB aproven avui els plans de recapitalització de les entitats espanyoles, que seran ratificats demà per Brussel·les.

No obstant això, sí que ha admès que la transferència d'actius i la reducció del balanç de les entitats que aquesta comporta, implicarà retallades d'oficines i personal en les entitats afectades, encara que no ha parlat de quanties concretes.

Després de la intervenció, Carrascosa no ha volgut respondre a les preguntes dels periodistes sobre si ja s'han trobat inversors internacionals per a la Sareb, tot i que ha dit que "encara hi ha temps".

El 'banc dolent' creat a Espanya per als actius tòxics dels bancs i que començarà a operar al desembre, s'ha donat de termini fins al febrer per afegir al seu accionariat inversors estrangers amb l'objectiu que aportin uns 500 milions d'euros.

En un primer moment, el 'banc dolent' necessitarà uns 5.000 milions d'euros i seria una "magnífica notícia" que els inversors estrangers aportessin el 10% d'aquesta suma, segons va explicar en el seu moment el mateix Carrascosa.

El 'banc dolent' concentrarà principalment actius resultants de l'esclat de la bombolla immobiliària a Espanya com a conseqüència de la crisi econòmica.

stats