Economia 25/07/2012

La Fiscalia Anticorrupció s'oposa a la intervenció judicial de Bankia i BFA

L'Audiència Nacional decidirà en els propers dies si intervé les entitats, com demanen els querellants, UPyD i el 15-M, cosa que suposaria la substitució dels seus actuals gestors per un administrador

Efe
2 min

MadridLa Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat aquest dimecres a la intervenció judicial de Bankia i la seva matriu, Banco Financiero y de Ahorros (BFA), sol·licitada pels querellants, UPyD i el 15-M, cosa que suposaria la substitució dels seus actuals gestors per un administrador.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La intervenció de les entitats ha estat rebutjada per la Fiscalia, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i per tots els acusats, segons han indicat fonts presents en la vista.

El jutge Fernando Andreu, titular del jutjat d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, ha pres declaració aquest dimecres al representant legal de Bankia i BFA i haurà de decidir en els propers dies si intervé les entitats, una mesura cautelar demanada per l'acusació perquè considera que hi ha risc de destrucció de proves.

Segons fonts jurídiques, la Fiscalia ha considerat que seria "una temeritat" la intervenció d'aquestes entitats perquè posaria en risc el banc i l'economia nacional.

Per la seva banda, la representació del FROB també s'ha oposat a aquesta mesura perquè suposaria crear desconfiança cap al mateix fons i, per tant, cap a l'Estat, cosa que seria "letal".

El representant legal de Bankia i BFA ha explicat al jutge que les modificacions en els comptes no es deuen a la manipulació, sinó al fet que són una conseqüència directa de l'aplicació dels successius canvis en la legislació bancària.

A més, ha assenyalat que el nou equip gestor no considera necessari analitzar els fets dels antics directius, encara que ha reconegut que quan Bankia va anunciar un benefici de 300 milions d'euros l'entitat ja comptava amb un pla alternatiu de sanejament.

Segons fonts presents a la vista, els motius argumentats per la Fiscalia i pels acusats per oposar-se a la intervenció radiquen en el fet que ni UPyD ni el 15-M tenen legitimitat per demanar aquesta mesura.

stats