EUROPA
Economia 14/10/2011

Brussel·les recomana a l'Estat que faciliti el finançament a les PIMES

Tot i que la CE reconeix les reformes espanyoles engegades, considera necessàries més mesures per millorar les condicions de les empreses

Efe
1 min

BarcelonaLa Comissió Europea (CE) ha recomanat avui a Espanya que engegui més mesures per millorar l'accés al finançament de les pimes i per facilitar-los els tràmits administratius, entre d'altres accions destinades a fomentar la competitivitat de les empreses. Els eixos principals d'acció assenyalats per la CE són donar suport a les pimes, el canvi cap a un model productiu més basat en la innovació i el coneixement, promoure la sostenibilitat i l'eficiència energètica, millorar les condicions per a les empreses i treure més partit al mercat únic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, han publicat un estudi que reconeix "les considerables mesures" engegades per l'executiu espanyol en els últims mesos per facilitar el canvi estructural de l'economia i impulsar la productivitat, amb accions concretes destinades a fomentar la innovació i el finançament de les empreses i a simplificar l'entorn normatiu. No obstant, la Comissió considera necessàries més mesures per millorar les condicions per a les empreses a l'àrea d'accés al finançament, per facilitar els requeriments per a la creació o dissolució de les mateixes. Segons la CE, "una major coordinació entre els diferents nivells de l'administració pública facilitaria la càrrega administrativa per a les empreses". Brussel·les també recomana "fomentar la competència i reduir la regulació" en determinats sectors de serveis, per crear més oportunitats d'ocupació i augmentar la productivitat.

stats