Economia 10/07/2012

Els hispanobons seran voluntaris i no emissions de deute conjuntes de tot l'Estat

Beteta diu que els pressupostos de les autonomies que els rebin estaran subjectes a un "nivell altíssim de condicionalitat per garantir el compliment de l'equilibri pressupostari"

Joan Faus
1 min

MadridEl secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat aquest dimarts que els anomenats hispanobons –que busquen reduir els interessos que paguen les comunitats autònomes per finançar-se– seran voluntaris i que, per tant, no seran emissions de deute conjuntes de tot l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després d'intervenir en unes jornades econòmiques, Beteta ha explicat als periodistes que el mecanisme es presentarà aquest dijous a les autonomies durant el Consell de Política Fiscal i Financera i que el seu objectiu és reduir els interessos que paguen les autonomies per finançar-se als mercats perquè disposaran de "l'aval de l'Estat".

El secretari d'estat, però, ha volgut deixar molt clar que l'ajuda implicarà una pèrdua de sobirania de les autonomies. Ha explicat que rebre el mecanisme suposarà que els pressupostos regionals estiguin subjectes a un "nivell altíssim de condicionalitat per garantir el compliment de l'equilibri pressupostari". És a dir, que les autonomies que el rebin tindran més "condicionalitat addicional" que la resta.

stats