Economia 27/03/2012

Montoro demana a Europa que no doni "lliçons" a Espanya

Diu que Espanya va ser l'únic país que va ser capaç de reduir en el passat “30 punts percentuals” del deute públic sobre el PIB. El ministre advoca per privatitzar alguns “àmbits d'activitat” del sector públic

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat avui que les institucions i el països europeus no poden “donar lliçons” a Espanya en estabilitat pressupostària perquè només Espanya va ser capaç de reduir, en el passat, “30 punts percentuals” del deute públic sobre el PIB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Que alci la mà qui també ho hagi fet. Ho va fer Espanya”, ha dit Montoro en la presentació d'un llibre sobre el president de Bankia i exministre del PP, Rodrigo Rato. “Quan cap d'ells [els països europeus] pensava en lleis d'estabilitat, Espanya en té una des del 2002”, ha afegit.

El ministre també ha lamentat les “veus de recel” d'alguns dirigents europeus, en una clara al·lusió a les paraules del primer ministre italià, Mario Monti, en què manifestava els seus dubtes sobre l'economia espanyola. “Han de ser veus de confiança combinades amb exigència”, ha dit.

Com ja va dir ahir el president espanyol, Mariano Rajoy, el titular d'Hisenda ha reiterat que l'executiu està “completament decidit” a continuar amb les reformes perquè és la “manera de sortir de la crisi”. Montoro, a més, s'ha mostrat optimista: “Aquelles reformes fructificaran molt aviat en creixement econòmic i creació d'ocupació. Si fem els deures sortirem aviat de la crisi”.

D'altra banda, el ministre ha advocat per privatitzar alguns “àmbits d'activitat” del sector públic “que no té sentit que siguin” públics per tal de “dinamitzar” l'activitat econòmica. Ha descartat, però, privatitzar empreses.

stats