Economia 20/01/2012

Montoro posa en dubte que Espanya pugui complir els objectius de dèficit per al 2012

El ministre d'Hisenda expressa la seva “inseguretat” a poder reduir el dèficit públic fins el 4,4% aquest any

Ara
1 min

MadridEl govern espanyol no pot garantir que complirà l'objectiu de dèficit d'aquest any. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha expressat la seva “inseguretat” en poder reduir el dèficit públic fins el 4,4% al 2012. El dèficit del 2011 rondarà el 8%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista que publica avui el diari Financial Times Deutchland, Montoro no s'ha compromès en poder complir l'objectiu de reducció de la despesa, tot i que considera que "seria desitjable i bo complir". El ministre ha culpat d'aquesta possibilitat les previsions "antiquades" de l'anterior govern socialista, que esperava que l'economia creixés un 2,3% aquest any. "Anem a esperar els pronòstics de creixement de la UE", ha assegurat.

El ministre ha assegurat també que Espanya "no espera ajudes" de la Unió Europea, però sí "comprensió", i ha demanat "temps" i "espai per maniobrar" per superar la crisi amb la major celeritat.

"Aquest any serà un any difícil, excepcional", ha dit Montoro. "Volem superar la crisi com més aviat millor, però això significa que cal tenir espai de maniobra. Necessitem temps per superar la crisi", ha afegit.

Les declaracions de Montoro s'han publicat el mateix dia en que el ministre d'Economia, Luís de Guindos, defensa en una columna publicada al Wall Street Journal la necessitat de simplificar les modalitats de contracte i alhora critica l'actual sistema de negociació salarial.

stats