Economia 29/02/2012

Almunia reitera que Brussel·les necessita “raons precises” abans de flexibilitzar el dèficit

El vicepresident comunitari recorda que les previsions de creixement per a Espanya “no són les que hi havia” quan es va establir l'objectiu del 4,4% per a aquest any. Demana a Alemanya que fomenti la demanda interna dels països europeus amb problemes

Joan Faus
1 min

MadridEl vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, ha insistit avui que la Comissió Europea necessita conèixer les “raons precises” de la desviació de més de dos punts, fins al 8,51%, del dèficit públic d'Espanya el 2011 abans de negociar una possible flexibilització de l'objectiu de dèficit per al 2012, que és del 4,4%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu a Madrid, Almunia no ha volgut entrar a valorar si s'hauria de suavitzar l'objectiu de dèficit i s'ha remès a les paraules que va dir ahir el comissari d'Economia, Olli Rehn. “Fins que no hi hagi el volum d'informació que no ha arribat, la Comissió no ho pot fer”, ha dit. “La Comissió demana a Espanya com abans millor quin pressupost presentarà per al 2012 i quin serà el de les comunitats autònomes”, ha afegit. Almunia ha insistit que “l'exercici d'anàlisi” de quant ha de retallar Espanya aquest any “convé fer-lo amb tantes dades com sigui possible sobre la taula”.

Tot i això, el vicepresident comunitari ha recordat que les previsions de creixement per a Espanya per al 2012 “no són les que hi havia” quan es va establir l'objectiu del 4,4% per a aquest any.

D'altra banda, Almunia ha fet una crida al govern alemany perquè fomenti el comerç amb els països europeus “en ajust” per tal d'incrementar la seva demanda interna. “Els que tenen marge han d'ajudar. Ens convé que els alemanys siguin competitius, però la competitivitat exterior no és contradictòria amb el fet d'abaixar l'estalvi intern i apujar la demanda interna mitjançant la inversió i el consum. Hem de sortir junts [de la crisi], i no cadascú pel seu costat”, ha assegurat.

stats