Economia 14/03/2012

Rajoy diu que el sistema de finançament ha tingut “conseqüències perverses”

El president atribueix a l'actual sistema de finançament autonòmic part de la culpa de l'augment del dèficit públic de les comunitats autònomes

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha atribuït a l'actual sistema de finançament autonòmic part de la culpa de l'augment del dèficit públic de les comunitats autònomes. Ha dit que el sistema, que va promoure l'últim executiu del PSOE, ha tingut “conseqüències perverses”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Un model de finançament que va prometre més recursos, va incentivar la despesa, i va ser en comptes de més recursos per tots més deute per tots”, ha assegurat Rajoy en la seva compareixença al Congrés de Diputats.

El president també ha atribuït la desviació de la despesa autonòmica a la decisió de l'anterior govern de “relaxar” al 2006 els objectius de dèficit de les comunitats, una mesura que el PP va rebutjar, i a la flexibilització de les condicions perquè les autonomies emetin deute públic.

Rajoy ha dit que es considera “responsable” del dèficit de totes les administracions públiques, tot i que gairebé dos terços de la desviació del dèficit del 2011 correspon a les autonomies. “No ens desentendrem de la situació de les comunitats autònomes i les corporacions locals però els hi demanarem que compleixin els seus compromisos d'estabilitat pressupostària”, ha subratllat en el torn de rèplica en el debat al Congrés.

stats