Publicitat
Publicitat

El govern espanyol reduirà un 40% la inversió pública

El ministre De Guindos ha fet aquest anunci al Congrés de Diputats

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha avançat avui que la inversió pública el 2012 es reduirà un 40% a causa de la necessitat de compensar la "falta de responsabilitat" dels seus antecessors socialistes.

En la sessió de control al govern espanyol al Congrés, De Guindos ha retret al PSOE que la seva "herència" els obligui a fer l'esforç més important "de reforma i ajustament pressupostari que ha hagut de dur a terme un govern des de l'inici de la Transició". "Però no tingui el més mínim dubte que tornarem a posar a Espanya en el camí de la prosperitat de la qual mai hauria d'haver sortit com a conseqüència de les seves polítiques", li ha dit a la diputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero.

De Guindos ha recordat amb ironia que del dèficit previst per al 2011 –6% del PIB– "únicament s'han passat en 25.000 milions", amb l'"impacte" d'haver de reduir ara la despesa pública en consum un 11,5% –dada que ja es coneixia– i la inversió pública un 40%.

També ha recalcat que quan van assumir el govern ho van fer amb una economia "abocada cap a la recessió", i "amb una recuperació que mai va tenir lloc després de la recaiguda dels anys 2008 i 2009", a diferència de la resta dels socis de la Unió Europea.

Ha enumerat així mateix els "problemes enormes de liquiditat en comunitats autònomes", els retards en els pagaments a proveïdors, "inacceptables des de qualsevol punt de vista i sobretot des de la reputació de l'economia espanyola", un dèficit de provisions en el sector bancari de més de 52.000 milions d'euros i "el màxim deteriorament laboral de l'OCDE".

El govern espanyol ha previst aquest any una caiguda de l'economia de l'1,7% del PIB, i una taxa d'atur del 24%.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT