Economia 12/03/2012

Rajoy diu que reduir el dèficit és una “obligació” però admet que pot empitjorar l'economia a curt termini

El president espanyol diu que reduir la despesa és “una necessitat imperiosa i una obligació” però admet que aquesta disminució pot donar lloc a una situació “difícil” en el curt termini

Joan Faus
2 min

MadridDoble missatge del president espanyol, Mariano Rajoy, sobre el dèficit públic. D'una banda, ha assegurat que reduir el dèficit fins el 3% el 2013 és “una necessitat imperiosa i una obligació” però de l'altra ha admès que aquesta disminució pot donar lloc a una situació “difícil” en el curt termini. És a dir, que un excés d'austeritat enfonsi encara més la debilitada economia espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Controlar la despesa de les administracions i reduir el dèficit és, clarament una necessitat imperiosa i una obligació si volem [generar] creixement i ocupació”, ha dit Rajoy davant de representants de 26 associacions de proveïdors de les administracions públiques, amb els quals s'ha reunit avui al palau de la Moncloa.

El president ha assegurat que els pressupostos generals de l'Estat, que es presentaran el 30 de març, seran “difícils per temps difícils” i que l'executiu retallarà despeses “amb la major justícia i equitat” possible. “A ningú li agrada, així que intentem ser justos, raonables i equitatius”, ha afegit.

Ha insistit, a més, que “no n'hi ha prou” amb reduir el dèficit sinó que fan falta reformes estructurals per millorar la competitivitat. Rajoy ha repassat les principals mesures adoptades fins ara pel seu govern i les que presentarà ens el propers mesos, en els àmbits de l'energia, sector públic o justícia. Ha dit que són “decisions difícils” perquè l'Estat té “urgències” però ha reiterat que “el que més mal fa a Espanya és no fer res” i que aquesta serà la “legislatura de les reformes”.

Rajoy ha presentat als representants de proveïdors de comunitats autònomes i ajuntaments el programa de 35.000 milions d'euros per liquidar les factures pendents. En aquest sentit, ha subratllat que és “molt dolent” que les administracions públiques tinguin la “reputació” de pagar amb retard als proveïdors i que l'administració “ha de donar exemple”.

stats