Economia 13/03/2012

Montoro deixa la porta oberta a més pujades d'impostos però descarta tocar l'IVA

El govern espanyol podria fer ús d'instruments fiscals de manera "ponderada, equilibrada i justa” per complir el nou objectiu de dèficit del 5,3%. Descarta clarament apujar l'IVA

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha deixat avui la porta oberta a noves pujades d'impostos però ha descartat retocar l'IVA per retallar els 5.000 milions d'euros addicionals que fixa el nou objectiu del 5,3% de dèficit públic per aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença al Congrés, Montoro ha dit que per complir aquest nou objectiu el govern espanyol realitzarà "fonamentalment" un “ajust de la despesa” i podria fer ús d'instruments fiscals de manera "ponderada, equilibrada i justa”. El ministre ha dit que "no hi haurà pujades d'impostos injustos como va ser la de l'IVA” que va fer l'últim executiu del PSOE.

Ha descartat “pujades d'impostos inequitatives i injustes” que "aprofundeixin la recessió", referint-se a l'IVA que afecta a tota la població per igual. “No farem recaure la carrega de l'ajust en els més dèbils”, ha afegit.

Montoro ha negat també que hi vagi a haver acomiadaments massius a l'administració. “No hi haurà 200.000 aturats en la funció pública”, ha assegurat en referència a les previsions que ha fet aquest matí la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez. En aquest sentit, el ministre ha lamentat el “discurs de la por” dels socialistes.

stats