Publicitat
Publicitat

Montoro deixa la porta oberta a més pujades d'impostos però descarta tocar l'IVA

El govern espanyol podria fer ús d'instruments fiscals de manera "ponderada, equilibrada i justa” per complir el nou objectiu de dèficit del 5,3%. Descarta clarament apujar l'IVA

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha deixat avui la porta oberta a noves pujades d'impostos però ha descartat retocar l'IVA per retallar els 5.000 milions d'euros addicionals que fixa el nou objectiu del 5,3% de dèficit públic per aquest any.

En la seva compareixença al Congrés, Montoro ha dit que per complir aquest nou objectiu el govern espanyol realitzarà "fonamentalment" un “ajust de la despesa” i podria fer ús d'instruments fiscals de manera "ponderada, equilibrada i justa”. El ministre ha dit que "no hi haurà pujades d'impostos injustos como va ser la de l'IVA” que va fer l'últim executiu del PSOE.

Ha descartat “pujades d'impostos inequitatives i injustes” que "aprofundeixin la recessió", referint-se a l'IVA que afecta a tota la població per igual. “No farem recaure la carrega de l'ajust en els més dèbils”, ha afegit.

Montoro ha negat també que hi vagi a haver acomiadaments massius a l'administració. “No hi haurà 200.000 aturats en la funció pública”, ha assegurat en referència a les previsions que ha fet aquest matí la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez. En aquest sentit, el ministre ha lamentat el “discurs de la por” dels socialistes.

Etiquetes

Més continguts de