Economia 22/08/2012

El govern espanyol veu "lògic" que hi hagi discrepàncies sobre la reforma energètica

La vicepresidenta treu importància a la picabaralla dialèctica entre els ministres d'Hisenda i Energia

Efe
2 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha considerat lògic que en el si de l'executiu es produeixi un debat intern sobre la reforma energètica, però ha recordat que és el consell de ministres el que té la competència final sobre el seu contingut i no un departament o un altre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions en conversa informal amb periodistes després de visitar les instal·lacions del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La vicepresidenta responia així a les manifestacions que els ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i Indústria, José Manuel Soria, van efectuar ahir sobre aquest assumpte.

Montoro va expressar, en unes declaracions a Bloomberg, el seu desacord amb algunes de les propostes d'Indústria per eliminar el dèficit tarifari, entre elles la possibilitat de gravar amb impostos especials les energies renovables. Posteriorment, Soria va dir que correspon al seu departament proposar la reforma del sector energètic perquè després el Govern decideixi de manera col·legiada.

Sáenz de Santamaría ha vist "lògic que hi hagi debats en temes tan complexos com aquest" i ha recordat que a Espanya hi ha un dèficit tarifari de 25.000 milions d'euros, una xifra que cada any afegeix 6.000 milions més. "No es tracta de competències d'un ministeri o un altre, sinó del consell de ministres a l'hora de decidir", ha dit la vicepresidenta en referència a la reforma energètica.

Ha recordat que hi ha diverses propostes sobre la taula, tant impositives com d'un altre tipus, però el que és clar, ha afegit, és que cal prendre algun tipus de mesura "perquè el que no farà el Govern és pujar la llum entre un 40 i un 60 per cent ", que és el que es necessitaria per acabar amb aquest dèficit.

stats