Bankia serà nacionalitzada en un “màxim” de tres o quatre mesos

CatalunyaCaixa, Banc de València i Nova Caixa Galicia hauran d'esperar el mateix període de temps per rebre més ajudes públiques

El secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha dit avui que Bankia rebrà els 19.000 milions d'ajuda pública en un "màxim" de tres o quatre mesos, quan ja haurà rebut l'autorització de la Unió Europea (UE) i ja estarà oficialment nacionalitzada. El termini seria el mateix per als altres tres grups en mans de l'Estat –CatalunyaCaixa, Banc de València i Nova Caixa Galicia–, en cas que necessitin més ajudes públiques després que el govern espanyol suspengués 'sine die' la subhasta de les dues primeres.

En la inauguració dels cursos de la Universitat Menéndez Pelayo a Santander, organitzats per l'Associació de Periodistes de Informació Econòmica (APIE) i el BBVA, Jiménez Latorre ha assegurat que la Comissió Europea té instruments de liquiditat per ajudar les quatre entitats durant aquests tres o quatre mesos.

D'altra banda, ha assegurat que serà la UE i no el govern espanyol qui decidirà si es produeix, amb la nacionalització de Bankia, una quitança del valor de les participacions preferents en mans de particulars.

Més continguts de