Economia 25/06/2012

Bankia serà nacionalitzada en un “màxim” de tres o quatre mesos

CatalunyaCaixa, Banc de València i Nova Caixa Galicia hauran d'esperar el mateix període de temps per rebre més ajudes públiques

Joan Faus
1 min

SantanderEl secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha dit avui que Bankia rebrà els 19.000 milions d'ajuda pública en un "màxim" de tres o quatre mesos, quan ja haurà rebut l'autorització de la Unió Europea (UE) i ja estarà oficialment nacionalitzada. El termini seria el mateix per als altres tres grups en mans de l'Estat –CatalunyaCaixa, Banc de València i Nova Caixa Galicia–, en cas que necessitin més ajudes públiques després que el govern espanyol suspengués 'sine die' la subhasta de les dues primeres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la inauguració dels cursos de la Universitat Menéndez Pelayo a Santander, organitzats per l'Associació de Periodistes de Informació Econòmica (APIE) i el BBVA, Jiménez Latorre ha assegurat que la Comissió Europea té instruments de liquiditat per ajudar les quatre entitats durant aquests tres o quatre mesos.

D'altra banda, ha assegurat que serà la UE i no el govern espanyol qui decidirà si es produeix, amb la nacionalització de Bankia, una quitança del valor de les participacions preferents en mans de particulars.

stats