Publicitat
Publicitat

El Banc d'Espanya posa en dubte el compliment dels pressupostos

Fernández Ordóñez ha considerat que la previsió dels ingressos en els pressupostos generals de l'Estat de 2012 està subjecta a "riscos a la baixa"

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha posat avui en dubte que el govern espanyol compleixi els pressupostos per aquest any.

En la seva compareixença davant la Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats, Fernández Ordóñez ha considerat que la previsió dels ingressos en els pressupostos generals de l'Estat de 2012 està subjecta a "riscos a la baixa" i que les de despeses tampoc estan "exemptes de riscos", pel que ha demanat estar atent per si hi hagués desviacions i reaccionar per corregir-les.

No ha descartat, a més, que en el futur els increments impositius aprovats pel govern amb caràcter temporal es converteixin en permanents, com la pujada de l'IRPF.

En aquest sentit, ha advocat per utilitzar “tots els instruments disponibles, inclosos els tributaris”, com una pujada de l'IVA. Ha apostat també per canvis en la imposició indirecta, "ja que genera menys efectes distorsionadors sobre el creixement i l'assignació de recursos i en la qual Espanya compta amb una menor pressió fiscal que la resta de països desenvolupats”.

Etiquetes

Més continguts de