Economia 26/06/2012

Standard & Poor's assegura que hi ha "riscos de baixada" de la qualificació del deute espanyol

L'agència analitzarà si el rescat europeu a la banca espanyola és amb deute preferent o no

Joan Faus
1 min

SantanderLa directora general de qualificació sobirana per Europa, Àfrica i Orient Mitjà de Standard & Poor's, Myriam Fernández de Heredia, ha assegurat aquest dimarts que existeixen "riscos de baixada" de la qualificació del deute espanyol. A finals d'abril, l'agència va rebaixar la nota del deute a llarg termini d'A fins BBB+ (aprovat alt amb perspectiva negativa) i la de curt termini des d'A-2 fins a A-1.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en unes jornades de la Universitat Menéndez Pelayo a Santander, organitzades per l'Associació de Periodistes de Informació Econòmica (APIE) i el BBVA, Fernández de Heredia ha explicat que alguns dels factors que determinen els "riscos" són les perspectives de creixement, les reformes adoptades, l'evolució del dèficit i la relació entre deute i PIB. "Si el PIB no creix tampoc ajuda a la reducció del rati de deute", ha afegit.

En aquest sentit, ha dit que si els fins a 100.000 milions d'euros del préstec europeu per la banca espanyola provenen del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede) el risc d'impagament serà superior perquè hi haurà "una quantitat major del deute que serà privilegiada", ja que això implicaria que l'Estat hauria d'atendre el seu pagament abans que la resta del deute públic que col·loca als mercats, cosa que dispararia segurament els interessos.

stats