Economia 09/07/2012

Montoro estudia ampliar l'horari setmanal dels funcionaris

El ministre també aposta per assimilar el seu règim laboral al del sector privat a través de fórmules com donar cada vegada més pes a les avaluacions permanents

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha afirmat aquest dilluns que estudia ampliar les hores de treball setmanals dels funcionaris i assimilar el seu règim laboral al del sector privat a través de fórmules com donar cada vegada més pes a les avaluacions permanents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el curs d'estiu de la Universitat Complutense que se celebra a El Escorial (Madrid), el ministre ha assegurat, però, que no contempla la idea d'acabar amb els "moscosos", sis dies lliures d'assumptes propis de què gaudeixen els funcionaris. "No tinc aquesta idea, sinó que s'avanci la jornada en nombre d'hores setmanals. Anem a assimilar molts elements a l'estatut del treballador privat", ha dit en un posterior col·loqui amb participants del curs.

Montoro ha subratllat la necessitat que l'eficiència en la funció pública sigui cada vegada més gran, pel que es vol acabar amb la idea de treure una oposició és suficient per al desenvolupament d'aquesta tasca. "L'oposició és un mètode de selecció perquè estiguin al servei públic els millors, no per tenir un lloc segur davant la resta", ha dit Montoro, que també ha recordat que els funcionaris "estem en l'exigència màxima, perquè el nostres sous estan pagats amb impostos".

Així, cada vegada tindran més rellevància les avaluacions contínues dels treballadors públics, ja que "hem de tenir la seguretat que hi ha els millors exercint, però no que no s'estigui disposat a treballar més, perquè és un missatge equívoc a la societat espanyola", ha conclòs el ministre.

stats