Economia 09/04/2013

De Guindos diu que l'evolució del PIB i l'atur serà "menys dolenta" en el primer trimestre del 2013

El ministre d'Economia insta el BCE a actuar per acabar amb la divergència del cost de finançament entre empreses similars a Europa

Joan Faus
1 min
De Guindos, en arribar a la reunió de l'Eurogrup. GEORGES GOBET / AFP

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dimarts que l'evolució del PIB i de l'atur en el primer trimestre del 2013 serà "menys dolenta" que en l'últim trimestre de l'any passat, quan l'economia va caure un 0,8% i la desocupació va assolir gairebé els sis milions d'aturats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els senyals són d'estabilització del PIB i de l'ocupació", ha afirmat el ministre en la seva intervenció en un esmorzar informatiu. En aquest sentit, ha insistit que la "recuperació econòmica es produirà al llarg dels propers trimestres".

D'altra banda, De Guindos ha considerat que és "difícilment acceptable" la divergència del cost que paguen per finançar-se empreses similars situades en diversos països europeus. Ha afirmat que el més "lògic" seria que el tipus d'interès fos "idèntic" i ha alertat que això demostra que el "mecanisme de transmissió monetària no funciona". En aquest sentit, ha dit que "cal fer alguna cosa" i que és en aquest camp on el Banc Central Europeu (BCE) ha d'actuar.

Després del col·loqui, el ministre ha assegurat, en declaracions als periodistes, que els càlculs del govern espanyol eren que l'economia cauria en el primer trimestre d'aquest any un 0,5% o un 0,6%, i ha dit que aquest "perfil s'estaria complint".

stats