Economia 19/06/2012

El govern espanyol diu que el retard dels hispanobons no afecta “de moment” les autonomies

Beteta eludeix explicar si la pujada de l'IVA s'avançarà a aquest any

Joan Faus
1 min

Madrid"De moment no". Aquesta ha estat la resposta del secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, a la pregunta de si el retard en la implantació dels anomenats hispanobons -que busquen reduir els interessos del deute autonòmic- està afectant la situació financera de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Beteta s'ha compromès aquest dimarts, en declaracions als periodistes al Congrés de Diputats, a impulsar aquest mecanisme però no ha volgut especificar cap detall ni la data concreta d'aplicació. Ha dit que la implantació "dependrà" de la "posició financera d'Espanya" que estableixin l'Ecofin i el Consell Europeu que es celebraran a final de mes. "El govern actuarà i no deixarà caure cap comunitat autònoma", ha afegit.

D'altra banda, el secretari d'Estat ha fugit d'estudi a la pregunta de si l'executiu espanyol té previst avançar la pujada de l'IVA, tal com va reclamar la setmana passada l'FMI. Beteta s'ha remès al pla nacional de reformes, que "està vigent" i "el compromís del govern d'Espanya amb les reformes hi està contingut". El pla de reformes preveu una pujada de l'IVA el 2013 però no aquest any.

stats