Economia 27/03/2012

El govern espanyol estudia “reformes parcials dels grans impostos”

El ministre Montoro ha obert la porta a aquesta opció, però ha descartat apujar els impostos de forma “permanent”

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dit avui que el govern espanyol rebutja apujar els impostos de forma “permanent”, però ha admès que està estudiant incloure als pressupostos “reformes parcials dintre dels grans impostos” per fer “contribucions més equilibrades i més ben ponderades” entre els ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montoro ha respost així, després de participar en la presentació d'un llibre sobre el president de Bankia i exministre del PP, Rodrigo Rato, a les preguntes sobre si l'executiu apujarà l'IVA o modificarà l'impost de societats.

El ministre no ha volgut descartar clarament una pujada de l'IVA, però ha reiterat que el govern no realitzarà “cap canvi tributari que perjudiqui el creixement econòmic”. També ha dit que l'augment de l'IRPF, aprovat a finals d'any, és temporal.

“S'han de prendre mesures de caràcter excepcional en moments molt difícils. Fer esforços i sacrificis, però no sobre les capes més dèbils de la societat. Farem ponderadament un esforç entre tots els agents econòmics per superar la recessió”, ha assegurat.

Montoro ha explicat que als pressupostos de l'estat, que es presentaran divendres, hi podria “aparèixer” una nova “aportació” d'impostos. Ha insistit, però, que l'executiu reduirà també la despesa pública per “no confiar només en els ingressos” per disminuir el dèficit públic fins el 5,3%.

stats