Economia 01/08/2012

Les matriculacions de turismes cauen un 9,7% al juliol a Catalunya, en el pitjor mes de la història

Al conjunt de l'Estat la davallada és del 17,2%

Acn / Efe
1 min

MadridLes vendes de cotxes van caure al juliol fins a les 11.204 unitats a Catalunya, això és un 9,7% menys respecte al mateix mes del 2011. En dades acumulades, de gener a juliol s'han matriculat un total de 67.604 turismes, un 6,2% menys que l'any passat, segons ha fet públic aquest dimecres l'Associació Espanyola de Fabricants de Vehicles (Anfac).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al conjunt de l'Estat, el sector registra una davallada del 17,2% al juliol, fins a les 65.322 unitats, amb un acumulat els set primers mesos de l'any de 471.393 vehicles matriculats, un 9,5% menys que el 2011. Les xifres obliguen a variar a la baixa les previsions del sector, que preveu tancar l'any amb un volum de vendes inferior als 700.000 vehicles.

Aquest retrocés situa el mes passat com el pitjor juliol de la història, un mes que, amb el de juny, conforma el període anual amb grans volums de vendes. Amb el resultat de juliol arrenca el segon semestre de l'any marcat per una pujada de l'IVA l'1 de setembre, que fa témer noves caigudes de mercat.

La falta de confiança del consumidor, la taxa de desocupació, la falta de finançament i la reducció de la capacitat adquisitiva de les famílies continuen sent els principals llasts per al mercat d'automòbils, segons aquestes organitzacions, que no entreveuen cap millora a curt termini, segons Aránzazu Mur, responsable de l'àrea econòmica d'Anfac.

stats