El govern espanyol dóna per fet que revaloritzarà les pensions

"S'haurà d'aplicar la llei", assegura Sáenz de Santamaría, que dóna a entendre que l'actualització de les pensions amb l'IPC s'haurà de compensar amb nous ajustos

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha donat per fet aquest divendres que l'executiu revaloritzarà al desembre el valor de les pensions d'acord al nivell de la inflació. "S'haurà d'aplicar la llei", ha assegurat en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

La legislació estableix que un cop es conegui al desembre la inflació del mes de novembre s'ha d'actualitzar la pujada de les pensions d'aquest any al nivell de l'IPC. Les pensions van pujar aquest any un 1%, mentre que actualment la inflació se situa en el 3,5%, cosa que suposaria una despesa addicional d'uns 5.000 milions.

Sáenz de Santamaría ha explicat que quan l'executiu va decidir a finals del 2011 apujar un 1% les pensions enguany va fer un "esforç" i ho va compensar amb "mesures complicades" com la pujada de l'IRPF. En aquest sentit, ha donat a entendre que quan revaloritzi les pensions al desembre també ho haurà de compensar amb nous ajustos.