Hisenda respon al Banc d'Espanya i nega que facin falta més ajustos si revaloritza les pensions

Fernández Currás diu que els comptes d'aquest any tenen "forat" per a la despesa extra d'actualitzar la pujada de l'1% de les jubilacions al nivell de la inflació

La secretaria d'estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, ha negat aquest dimecres al Senat que facin falta nous ajustos si el govern espanyol decideix revaloritzar les pensions −actualitzant la pujada de l'1% al nivell de la inflació, que ara és del 3,5%−, com havia dit minuts abans el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, a la cambra alta. Linde ha assegurat que caldrà adoptar "mesures compensatòries" de l'increment de la despesa que suposaria actualitzar el valor de les jubilacions.

Fernández Currás ha assegurat, en declaracions als periodistes després de la seva compareixença a la comissió de pressupostos del Senat, que els comptes d'aquest any tenen "forat" per a la despesa addicional −uns 5.000 milions entre 2012 i 2013− de revaloritzar les pensions, perquè es tractaria d'un crèdit ampliable. Ha dit, a més, que l'Estat està "contenint" la despesa per "fer forat" a la desviació de la Seguretat Social, que s'estima en uns 10.000 milions, cosa que representa un punt de dèficit respecte a l'objectiu comú del 4,5% del PIB que tenen l'Estat i la Seguretat Social. Això sí, la responsable del ministeri d'Hisenda no ha concretat si l'executiu actualitzarà o no el proper mes les pensions.