Economia 10/03/2013

Els sindicats i les entitats socials alerten que la corrupció i l'atur amenacen "seriosament" la convivència democràtica

La manifestació de Madrid congrega una participació força menor a la de protestes anteriors

Efe
2 min

MadridLa Cimera Social, que integra 150 organitzacions sindicals i socials, ha alertat aquest diumenge que la corrupció i les retallades en educació, sanitat i assumptes socials soscaven la confiança en les institucions i amenacen "seriosament" la convivència democràtica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta denúncia es recull en el manifest que en nom de la Cimera han llegit Ana Lima, Araceli Ortiz i Rosa Escapa a la Puerta del Sol, on ha acabat la manifestació, convocada aquest migdia a Madrid contra l'atur i per la regeneració democràtica. La marxa ha transcorregut sense incidents des de la Plaça de Neptuno, amb una participació força menor a la d'edicions anteriors.

Entre les pancartes que es podien llegir destacaven "violència és cobrar 600 euros", "les pensions a la Constitució. Referèndum", "vendre el de tots és un delicte social" o "roben la teva salut". Altres demandes eren referides a "el teu sobre és la meva retallada", "ni deute ni retallades, volem eleccions", "Báñez (la ministra d'Ocupació) dimissió per sis milions de raons" i "govern antisocial perd legitimitat".

Segons el manifest de la Cimera, que impulsen els sindicats CCOO, UGT i USO, és "necessari" enfortir la democràcia mitjançant una reforma constitucional. L'objectiu ha de ser promoure majors nivells d'autogovern, solidaritat i cohesió social territorial. Cal reforçar els nivells democràtics de participació ciutadana, perquè, segons el manifest, s'han anat deteriorant per la política del govern espanyol.

La Cimera també ha exigit que es reprovi a la Comissió Europea per estar "enrocada" en polítiques fracassades. Així mateix, ha advertit al govern que el temps de les mentides i els discursos "buits" s'ha acabat.

També han rebutjat el "desmantellament" dels serveis públics com la sanitat o l'educació, dependència i assumptes socials. A més ha advertit a l'executiu i als grups parlamentaris que no intentin "enganyar" en la tramitació parlamentària de la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament i la paralització dels desnonaments.

stats